• England
 • België
 • Belgique
 • Bosna i Hercegovina
 • България
 • Česká republika
 • Deutschland
 • Egypt
 • Ελλάδα
 • España
 • France
 • საქართველო
 • Hrvatska
 • Iceland
 • Ireland
 • Italia
 • Казахстан
 • Kosova
 • Lietuva
 • Latvija
 • Македонија
 • Moldova
 • Norway
 • Polska
 • Portugal
 • România
 • Россия
 • Scotland
 • Србија
 • Shqipëri
 • Slovensko
 • Sverige
 • Türkiye
 • Україна
 • Wales
Sub-Menu

Добредојдовте на веб страната на Меѓународната асоцијација за превенција од рак на грлото на матката (International Cervical Cancer Prevention Association – ICCPA)

Ширум Европа,  секоја година кај околу 60.000 жени се развива рак на грлото на матката, 30.000 умираат од тој рак, а повеќе од 225.000 жени живеат со оваа болест (во фаза на лечење или не). Сите овие случаи на болест и смрт, односно голем дел од случаите на рак на грлото на матката би можеле да се спречат со програмите за скрининг и вакцинација.

Главната улога на ICCPA е кревањето на свеста за оваа болест и што може да се направи за да се спречи. Оваа страна е една од нашите комуникациски средства и се надеваме дека ќе ви биде корисна.

Main menu